Spelregels

De spelregels

Ook Dorpsgolf Barneveld kent spelregels! Er mag heel erg veel, maar omdat er gestreden wordt om de wisselbeker en mooie prijzen, is het de bedoeling dat er sportief gespeeld wordt.

Er zijn 27 holes en wie wil winnen, moet ook al deze holes spelen. Bij elke hole staat een marshall die de score bij zal houden.

We beginnen allemaal om 10.30 uur precies. En je kunt spelen tot 17.00 uur. Om 17.00 uur sluit het parcours en om 17.15 uur moet je score ingeleverd zijn bij de inschrijfbalie bij het Kasteel.

Let op: op sommige holes zal dubbel gestart worden. Dit betekent dat na de afslag van de eerste flight, een 2e flight op de hole zal starten.

Golfclubs
Neem niet al je clubs mee, je mag er maar vier gebruiken. De Marshall geeft aan welke club je mag gebruiken.
We gaan ervan uit dat de flight captain ten minste 1 set golfclubs bij zich heeft bestaande uit de volgende 4 clubs:

Het spreekt voor zich dat er op de bedoelde wijze met de clubs geslagen wordt. elk ander gebruik tijdens het toernooi zal resulteren in strafpunten en/of diskwalificatie.

Golfballen
Omdat Dorpsgolf gespeeld wordt op openbaar terrein en door het centrum van Barneveld, wordt er gespeeld met lichte en zachte golfballen, hierdoor is kans op schade en letsel miniem. De golfballen worden door de organisatie verstrekt. Op sommige holes op het parcours wordt wel met de originele golfballen gespeeld. Op deze holes worden de ballen door de betreffende Marshall verstrekt en na het spelen op de hole ook weer ingenomen.

Spelwijze
Dorpsgolf wordt gespeeld volgens het speelsysteem ´best ball´:
Op de afslag slaat iedere deelnemer een bal af (dit geldt als een slag per team). Vervolgens kiest elk team de bal (plaats) van waar men de volgende slag wil doen. Deze plaats markeert men en de deelnemer van wie deze bal is slaat als eerste vanaf deze plaats, waarna vervolgens zijn teamgenoten ook een bal slaat (dit geldt ook als een slag). Het team kiest dan weer de bal (plaats) vanwaar men de volgende slag wil doen, enzovoorts. Dit gaat door tot de bal in de hole ligt. Dus ook al slaan alle 4 flight deelnemers een bal: het geldt voor de telling als één slag.