Informatie

Dorpsgolf Barneveld is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Rotary Barneveld en Golfclub Edda Huzid. In in 2012 staken zij de hoofden bij elkaar om een nieuw evenement op de kaart te zetten. Een sportief evenement, met golf in de hoofdrol, dat vooral ook gezellig en ontspannend moest zijn. Met dank overigens aan Erik Kroon van SOS-events die ons dit idee aan de hand heeft gedaan. Binnen een half jaar stond de eerste editie er en meteen was het een gigantisch succes. In 2016 heeft Golfclub Edda Huzid de samenwerking beëindigd.

Wat is Dorpsgolf? Dat is een speciale golfbaan die voert door ons Schaffelaarse Bos en het dorp Barneveld.  Daar waar geen gras ligt, maken we een ‘dagveldje’ van kunstgras. We begonnen de eerste editie met 18 holes, maar al in het tweede jaar zijn we uitgebreid naar 27 holes, voor ons ook het maximum.

Het bijzondere aan deze golfbaan is dat hij uitdaging biedt aan de geoefende golfer, maar evenzo aan de amateur en zelfs mensen die niets van golfen weten, doen mee. En kunnen winnen! De holes, voor het merendeel gesponsord, bieden allerlei soorten uitdagingen, juist door het onverwachte karakter van het terrein. Bekijk de foto’s voor een impressie.

We hebben Dorpsgolf opgezet om een fundraising-activiteit te hebben voor de Toon Hermans Salon Barneveld. Dat is een inloophuis voor mensen met kanker en al hun naasten. Elk jaar halen we een mooi bedrag op waarmee de Toon Hermans Salon een warme omgeving kan zijn voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het verwerken van alles wat met kanker te maken heeft. Want kanker heb je niet alleen, dat heeft je omgeving met je. En dan is het heerlijk als je een plek hebt waar je terecht kunt, en mensen je woordeloos begrijpen.

Voor meer informatie, kijk op Toon Hermans Salon Barneveld

De eerste 5 edities van het evenement, dus tot en met de lustrum editie van september 2016, gaat de opbrengst van het evenement volledig naar de Toon Hermans Salon. Vanaf de editie van 2017 zijn meer goede doelen toegelaten waardoor de opbrengst wordt verdeeld over de betreffende goede doelen.

De deelnemers en de sponsoren kunnen aangeven hoe zij willen dat de opbrengst over de vooraf gekozen goede doelen wordt verdeeld. Elke deelnemende flight en elke sponsor kan na inschrijving voor het evenement een verdeling aangeven over de geselecteerde goede doelen. Na afloop van het evenement zal de opbrengst en de verdeling per doel bekend gemaakt worden.