Op 14 september 2019 werd Dorpsgolf Barneveld 2019 gehouden in en rondom het centrum van Barneveld. De Rozelaar was uitgekozen als 1 van de goede doelen en mocht een cheque van maar liefst € 4.100,- in ontvangst nemen.

Teus Verbree en Margriet Nieuwstad waren namens Dorpsgolf Barneveld aanwezig. De hometrainers die bij de Rozelaar aanwezig waren, waren verouderd. Philip Miedema, Raad van Bestuur Rozelaar, sprak zijn dank uit dat cliënten op deze manier weer goed kunnen sporten op deze nieuwe hometrainers.

Gezond leven
De Rozelaar hecht veel waarde aan gezond leven en wil cliënten daar zo goed mogelijk in begeleiden. In 2019 staat onder andere het thema ‘gezond leven’ centraal. Dit doen we door extra aandacht te geven aan gezonde voeding, maar ook aan gezond bewegen. Op de dagbesteding geven we hier op verschillende manieren vorm aan: wandelen, zwemmen, fitness en fysio.

Voor een aantal, met name ouder wordende cliënten, zoeken we naar manieren die passen bij de mogelijkheden en die uitdagend en prikkelend zijn om te gebruiken. Deze groep cliënten kan geen grote einden wandelen, maar in beweging blijven is zeker voor deze groep heel belangrijk.

De wens van de Rozelaar was dat cliënten kunnen sporten/bewegen op 3 nieuwe hometrainers, een active bike (hometrainer voor cliënten in een rolstoel) en een extra bedieningsset voor het Fietslabyrinth (systeem waarmee onze cliënten interactieve fietstochten kunnen maken). Zo wordt bewegen (weer) leuk! Dankzij de cheque ging deze wens in vervulling. Dorpsgolf bedankt!

Dorpsgolf Barneveld
Dorpsgolf Barneveld wordt georganiseerd door vrijwilligers. Meer dan dertig teams (golfers spreken van ‘flights’) spelen dan een golfwedstrijd op een speciale golfbaan van 27 holes. De baan loopt dwars door het centrum van Barneveld en het Schaffelaarsebos. De teams betalen inschrijfgeld en de holes worden gesponsord. Dorpsgolf trekt ieder jaar veel bekijks. Niet in de laatste plaats omdat de teams in ‘vol ornaat’ door het dorp trekken en de holes op een bijzondere manier zijn aangekleed.

De helft van het bedrag dat de dorpsgolf in een goede doelen steekt, ging dit jaar naar de Toon Hermans Salon, het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. De andere helft werd dit jaar verdeeld over Zorgboerderij Klein Essen, Dag van de Mantelzorg en Stichting Vrienden van de Rozelaar. Elke deelnemer en sponsor had een stem in de bepaling van de verdeling van de opbrengst van over de geselecteerde goede doelen.

Rozelaar
De Rozelaar is een christelijke zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking een warme plek in de samenleving biedt. We bieden een veilige warme woonplek, zinvolle dagbesteding en uitdagend werk, midden in de samenleving.