BARNEVELD ,,Het was als vanouds gezellig’’, vat Teus Verbree, voorzitter van Dorpsgolf Barneveld, samen. Tijdens dit evenement, dat afgelopen zaterdag plaatsvond, legden deelnemers een parcours van 27 holes door het centrum van Barneveld en rondom Kasteel De Schaffelaar af.

Het team van Van Veen Advocaten had het minst aantal slagen nodig om het parcours af te leggen en ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

Het doel van het evenement is om geld op te halen voor verschillende goede doelen. De deelnemers betalen inschrijfgeld om mee te doen en alle holes worden geadopteerd (gesponsord) door lokale ondernemers. De volledige opbrengst gaat naar de geselecteerde goede doelen. Net als ieder jaar was het grootste deel van de opbrengst voor de Toon Hermans Salon Barneveld. Zij kregen 11.750 euro van de organisatie. Eén van de sponsoren verhoogde dit bedrag tijdens de uitreiking naar 12.500 euro. Kinderhospice Binnenveld ging naar huis met een opbrengst van 6000 euro. De Boodschappen PlusBus en Stichting Hulp aan Elkaar ontvingen beide 3000 euro.

Sinds enkele jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan de aankleding van de holes. De wisselbeker voor meest originele hole werd gewonnen door DAGU BV uit Barneveld die de hole op het grasveld naast het kasteel verzorgde. Deze was in Italiaanse sferen waarbij pizza werd gebakken en bezoekers konden genieten van een hapje en een drankje.

Na afloop van de dorpsgolf werden zeven verkochte loten getrokken. De winnaars van de loterij mochten zaterdagmiddag direct mee met de luchtballon, gesponsord door sponsor BDU, die vertrok vanaf het kasteel. ,,Het weer was zo goed dat de winnaars direct de ballon in mochten stappen en konden vertrekken.’’