10 september 2016. De eerste lustrum editie van Dorpsgolf Barneveld was een feest!
Onder een stralende zon streden 34 flights om de felbegeerde wisselbokaal van Dorpsgolf Barneveld. Het was goed te merken dat er ook een wedstrijd was voor de meest originele hole. Deze bokaal is vorig jaar geïntroduceerd en heeft de hole sponsors ook dit jaar gemotiveerd een unieke hole te creëren.
Verschillende sponsors hadden zich zeer uitgesloofd, van een Hole met een waterpartij die door Intratuin was verzorgd, een hole in een reuze soes bij Echte Bakker van der Veer, tot een gezellige huiskamer die door Marc de Graaf tuinen was ingericht bij Nebo. Hier was evenals vorig jaar een prachtige samenwerking ontstaan tussen holesponsor en medewerkers van Nebo, die voor een heus Golf Café zorgden. En natuurlijk kwamen talloze bewoners ook even genieten van dit bijzondere schouwspel. Een mooi stukje integratie. Deze hole werd dit jaar door de deelnemers verkozen tot de meest orginele hole en Marc de Graaf is tot de volgende editie de trotse bezitter van de wisselbokaal voor de meest orgininele hole.
De dag verliep in een zeer gezellige sfeer. “De organisatie en de verzorging is elk jaar beter”, zo vertelde een deelnemer. “Dit is zo gezellig, wij schrijven meteen weer in voor volgend jaar.” De flights konden meteen na het evenement weer inschrijven voor het jaar 2017 en dat hebben de meesten ook gedaan. Wie nu nog inschrijft, komt op een wachtlijst. Ook veel hole-sponsors hebben hun medewerking alweer toegezegd en tevens hebben nieuwe sponsors zich aangemeld voor de 2017 editie die op zaterdag 9 september 2017 zal plaatsvinden.
Al deze gezelligheid is opgezet voor de Toon Hermans Salon Barneveld en burgemeester Asje van Dijk mocht aan voorzitter Fons Vermeulen een cheque van 20.000 euro uitreiken, dat door sponsors en deelnemers is opgebracht. Volgend jaar zal de opbrengst verdeeld gaan worden over meerdere lokale goede doelen. De verdeling van het bedrag over de geselecteerde goede doelen zal deels door de deelnemers en de sponsors zelf gedaan worden.