Barneveld –“Een geweldig resultaat, meer dan we hadden durven hopen. Met dit bedrag kunnen we de Toon Hermans Salon in Barneveld weer een mooie injectie geven.” Judith van den Wildenberg, voorzitter Dorpsgolf Barneveld, kan haar blijdschap niet verhullen. De opbrengst van de derde editie van Dorpsgolf Barneveld is maar liefst € 20.000,00. De eerste editie bracht bijna 11.000 euro op en de tweede editie 18.250 euro.

De overhandiging van de cheque aan Fons Vermeulen, voorzitter Toon Hermans Salon Barneveld, door Eppie Fokkema, wethouder Sportzaken.

“Wat een stralende dag. We wilden niet meer denken aan vorig jaar, toen het zo regende. Ook al waren de deelnemers toen ook heel enthousiast, je gunt de mensen toch een Dorpsgolf Barneveld met een zonnetje erbij. Nou, dit jaar hadden we geen klagen.” Dat zegt Judith van den Wildenberg, voorzitter Stichting Dorpsgolf Barneveld. Moe maar uiterst tevreden kijkt ze terug op deze dag.

Barneveld – “We hebben eenprachtig parcours gehad, met heel veel sponsoren die iets deden voor de inwendige mens. Dat werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. Maar ook de sponsoren waren blij en dan niet alleen de horecamensen. Met Dorpsgolf Barneveld kun je mensen op een leuke manier met je onderneming
kennis laten maken.”

Voor de lol – In totaal moesten de flights (teams van 4 personen) langs 27 holes, verspreid door het dorp en in het Schaffelaarse Bos. Het aardige is dat zowel de professionele golfspeler wordt uitgedaagd als de hobbyist die voor het eerst een balletje slaat. En beiden hebben evenveel kansen, zoals ook de uitslag van de wedstrijd aangeeft; het team Pang-Pang van Mark de Graaf tuinen heeft gewonnen. Mark de Graaf: “Wij speelden gewoon voor de lol en wij staan in ons gewone leven niet op de golfbaan. Vorig jaar heb ik voor het eerst hieraan meegedaan en ik moet zeggen, het is een geweldig leuk evenement. Je ziet je dorp eens anders, de sfeer is uitstekend en je doet ook gewoon eens iets heel anders.” Alom waren er complimenten voor de organisatie, die in handen is van Rotary Club Barneveld en Golf & Country Club Edda Huzid.

Grote winnaar – Gezelligheid is een belangrijk doel, maar de opbrengst is voor de Toon Hermans Salon Barneveld. En die mocht zich grote winnaar noemen met het bedrag van 20.000 euro. Fons Vermeulen, voorzitter: “Een prachtig resultaat waar alle mensen van onze gemeente van kunnen meegenieten. Want de Toon
Hermans Salon, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, is er voor iedereen.”

De tweede prijs was voor het team van Gerbrand van Elten van Schuiteman Accountants en de derde plaats voor de ploeg van Francesco Pang van Rose Garden. De Hole in ones zijn geslagen door Ellen Rijnders, Helmert van Reenen en Robert Boereboom.

Dan was er nog een prijs voor de longest en voor de neary, oftewel de langste slag op een bepaalde hole en het dichtst erbij. Deze prijzen gingen naar Nynke Kuiper (neary) en Henk van de Hoorn (longest). Het team van De Preuverie/Het kasteel De Schaffelaar heeft de aanmoedigingsprijs in ontvangst mogen nemen.

Het succes van de derde editie staat garant voor een vierde editie. “De datum ligt al vast: 12september 2015, weer op Open Monumentendag.

De opbrengst van Dorpsgolf Barneveld 2013 komt geheel ten goede aan de Toon Hermans Salon Barneveld, een inloopruimte voor mensen met kanker en al hun naasten. “Iedereen kan hier terecht, of je nu zelf kanker hebt of als iemand in je omgeving het heeft. Je vindt er een warm welkom en je kunt er gewoon even op je gemak zijn, zonder dat je hoeft te praten of te vertellen hoe het met je gaat. De Toon Hermans Salon Barneveld vind je aan de Krommestraat 4, in het centrum van Barneveld.”

De inschrijving voor Dorpsgolf Barneveld 2015, voor hetzelfde doel, staat al open. Teus Verbree,  sponsorcommissaris: “Direct na afloop van de derde editie hebben 18 flights zich alweer ingeschreven en hebben 13 bedrijven zich aangemeld als hole sponsor voor volgend jaar. We hebben plaats voor 27 flights.

Voor informatie en/of aanmelding: www.dorpsgolfbarneveld.nl of klik hier voor de foto-impressie van het Dorpsgolf Barneveld 2014 (Met dank aan Erik de Wilde en Josee van Attekum)