Wat een fantastische dag was dit. Ik vond het een leuk parcours met mooie uitdagingen. Regen? Ja het regende soms, maar dat mocht de pret niet drukken’’, vertelt Joop van Veelen, één van de deelnemers van Dorpsgolf Barneveld 2013. Na de eerste editie ging zijn team met de wisselbeker naar huis, afgelopen zaterdag nam Arie de Kruyk van De Kruyk Trucks met zijn (familie)team de hoofdprijs mee naar huis.

De tweede Dorpsgolf Barneveld startte ‘s morgens met een regenbui, maar daarna was het een tijd droog. In de middag volgde opnieuw een langdurige bui, maar het humeur van de deelnemers leed er geen seconde onder: het plezier straalde van de gezichten af.
Joan Wurfbain van hoofdsponsor Van Veen Advocaten opende het evenement bij kasteel De Schaffelaar onder enthousiast applaus rond kwart voor elf met de ceremoniële eerste slag. Daarna startte de wedstrijd op 27 verschillende holes rond het kasteel, in het Schaffelaarsebos en in Barneveld.

Stichting Dorpsgolf Barneveld organiseert het evenement met Rotaryclub Barneveld en Golfclub en Golfacademy Edda Huzid. De opbrengst van de dag, die later bekend wordt gemaakt, is bestemd voor de Toon Hermans Salon Barneveld, een inloopruimte voor mensen met kanker en hun naasten, tijdelijk gevestigd in de bibliotheek van Barneveld en open op woensdag- en donderdagmiddag.

Winnaars Dorpsgolf Barneveld 2013: 1. De Kruyk Trucks, 2. Twinpack/De Roller, 3. PHET-team van Jaco Kuiper van E-Difference. Jacco Wagelaar kreeg de prijs voor de ‘longest’, Alita Vos scoorde de ‘leary’ en Jaco Kuiper de ‘neary. Er werd liefst zes keer ‘hole in one’ geslagen: door Esther de Kruyk, Meriam de Kruyk, Lilian de Roller, Paul Bruinekreeft, Gerard van de Velde en Joop van Veelen.